Press "Enter" to skip to content

Studietips – rechtenstudie

Om tot betere studieresultaten te komen staan hieronder diverse verwijzingen naar websites met studietips.

Leer bijvoorbeeld beter schrijven of verbeter je geheugen door middel van oefeningen.

Ook praktische tips over hoe te studeren zoals hoe je een samenvatting maakt, hoe je een studieboek leest en beter de studiestof kunt onthouden. Wat voor aantekingen maak je tijdens werkgroepen of hoorcolleges. Tips over het maken van handige lijstjes om moeilijke begrippen of woorden uit je hoofd te leren. Hulpmiddelen om je beter te kunnen concentreren. Hoe om te gaan met stress en zenuwen voor een mondeling of schriftelijk tentamen.

Weet jij nog relevante website?

Stuur ons dan een e-mail

Algemene Studietips
Diverse tips en oefeneningen op elk gebied: schrijven, spreken, concentratie, stressbeheersing, geheugentraining etc.
Bron: Faculteit Leiden

APA stijl – Verwijzen naar elektronische bronnen
Er is steeds meer jurisprudentie, wetgeving, artikelen, rapporten en zelfs boeken online verkrijgbaar. In dit artikel uit de NJB Afl. 2001/11 wordt uitgelegd hoe er naar deze juridische bronnen op Internet verwezen dient te worden in juridische teksten.

Ars Aequi Taalgids voor juristen
De Ars Aequi Taalgids is er voor juristen die hun taalgebruik willen verbeteren en geeft antwoord op alle vragen over taal en teksten waar een jurist mee te maken krijgt.

Leidraad voor fiscaal juridische teksten
De Leidraad KFFU (Kluwer Fiscale en Financiële Uitgevers) biedt regels om tot consistentie te komen in fiscaal-juridische teksten.

Leidraad voor juridische auteurs
Dit handige boekje geeft aanwijzingen voor het schrijven van juridische teksten zoals scripties of papers. Aandachtsgebieden: nootvermelding, literatuurlijst, jurisprudentieverwijzingen, het gebruik van academische titels etc.

Leidraad voor juridische auteurs (versie 2007)
Dit handige boekje geeft aanwijzingen voor het schrijven van juridische teksten zoals scripties of papers. Aandachtsgebieden: nootvermelding, literatuurlijst, jurisprudentieverwijzingen, het gebruik van academische titels etc.

Overhoorprogramma
Dit overhoorprogramma is eigenlijk bedoeld voor middelbare scholieren maar is ook uitstekend geschikt voor het stampen en vervaardigen van begrippenlijsten.

Scriptiecoach
Online begeleiding bij het schrijven van een scriptie op juridisch gebied.

Snelafstuderen.nl
Ben jij op zoek naar persoonlijke begeleiding bij het schrijven van je scriptie? Snelafstuderen.nl begeleidt HBO, WO en duale studenten uit elke studierichting. Ons motto: sneller afstuderen, hoger cijfer. Op onze website staan diverse reacties van hoe andere studenten onze dienstverlening hebben ervaren.

Studieondersteuning
Op deze site vind je professionele hulp bij studieproblemen zoals examenvrees of concentratiestoornissen. Ook is er een studievaardighedentest en spreek- en schrijfadvies.
Bron: Universiteit Leiden.

Mission News Theme by Compete Themes.