Press "Enter" to skip to content

Rechtenstudie scriptie schrijven – hulp tips

Hieronder staan diverse verwijzingen naar websites die je helpen met het schrijven van je (juridische) scriptie, vooral voor de rechtenstudent (de rechtenstudie). Handige informatie over de opbouw, opzet, inhoud, plan van aanpak en andere tips om snel een mooie scriptie te schrijven.

Ook zijn diverse scriptieprijzen gerangschikt waar je een scriptie naar toe kan zenden in de hoop een mooie prijs (geld, eervolle vermelding of publicatie) te winnen.

Om juridische scripties te zien of te downloaden kun je binnenkort terecht op onze publicaties-pagina.

Weet jij nog relevante website met juridische scripties of informatie en tips over het schrijven van de eindscriptie?

Stuur ons dan een e-mail

Africa Thesis Award
Het Afrika-Studiecentrum organiseert ieder jaar de Africa Thesis Award, waarbij studenten die een masterscriptie over een aan Afrika gerelateerd onderwerp hebben geschreven, 1000 euro en een boekpublicatie kunnen winnen.

Ben Pauw Public Affairs Scriptieprijs
De Ben Pauw scriptieprijs wordt elke twee jaar uitgeloofd aan de beste masterscriptie op het gebied van public affairs. Aan de prijs is een geldbedrag van 500 euro verbonden. Ben Pauw was een grondlegger van de public affairs in Nederland. De Beroepsvereniging voor Public Affairs (BVPA) organiseert de prijs.

HBO Kennisbank
De HBO Kennisbank maakt de producten van diverse hogescholen in Nederland eenvoudig te vinden en gemakkelijk toegankelijk. De digitale databank bevat duizenden scripties, onderzoeken, afstudeerverslagen, papers en artikelen geschreven door studenten, docenten en lectoren van de hogescholen. Hiermee vormt deze databank een enorme bron van informatie voor zowel studenten als niet-studenten. De databank bevat ook veel juridische publicaties zoals scripties en artikelen.

Instituut voor Bouwrecht IBR Scriptieprijs
Het Instituut voor Bouwrecht heeft grote waardering voor dit onderwijs en heeft daarom de tweejaarlijkse scriptieprijzen:
– Instituut voor Bouwrecht Scriptieprijs Publiekrecht
– Instituut voor Bouwrecht Scriptieprijs Privaatrecht

Het vakgebied bouwrecht dient breed opgevat te worden. Er onder vallen alle juridische onderwerpen die te maken hebben met het tot stand brengen en houden van alle onroerende zaken, waaronder gebouwen alsmede andere bouwwerken (waaronder grondwerken en infrastructurele werken).

Internetscriptieprijs
Prijs voor de beste scripties op het gebied van Internet en Recht. De Internet Scriptieprijzen worden sinds 2015 gesponsord door Google, Brinkhof, SIDN fonds en Greenhost. De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen is de organisator.

Janneke Fruin-Helb Beurs
Kandidaten met een LISF onderzoeksproject van zeer hoge kwaliteit en creativiteit komen in aanmerking voor de Janneke Fruin-Helb Beurs van maximaal � 2.250. Deze beurs is ingesteld om excellente LISF-onderzoeksvoorstellen extra aandacht en financi�le steun te geven.

Jo Maes / Capra Prijs
De Jo Maes Stichting / Capra Prijs, looft elk jaar een prijs van � 1.000,– uit voor de beste scriptie op het gebied van het ambtenarenrecht, het arbeidsrecht of het algemeen bestuursrecht. Inzending tot 1 november van het betreffende jaar.

Jongbloedscriptieprijs (Leiden)
Deze prijs (publicatie in boekvorm) gaat jaarlijks naar de beste scriptie geschreven aan de rechtenfaculteit van Leiden.

Leidraad voor juridische auteurs
Dit handige boekje geeft aanwijzingen voor het schrijven van juridische teksten zoals scripties of papers. Aandachtsgebieden: nootvermelding, literatuurlijst, jurisprudentieverwijzingen, het gebruik van academische titels etc.
Uitgever: Kluwer

Leidse Universitaire Scriptieprijzen
In aanmerking komen scripties of daarmee vergelijkbare werkstukken, waarmee een masteropleiding aan de Universiteit Leiden wordt afgesloten.

LUF Internationaal StudieFonds-prijs
Iedere student met een LISF-beurs, schrijft als tegenprestatie een verslag over zijn of haar ervaringen. Met dit verslag maken zij kans op de LISF-prijs van EURO 500 plus de reis- en verblijfkosten voor een bezoek aan een Cleveringa-bijeenkomst. Hier mag de winnaar een voordracht houden.

Mr A.P. Funke prijs
Deze prijs is bedoeld voor scripties over procesrecht en wordt jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse vereniging voor Procesrecht.
Contact: 070-5153400

Newcom Scriptieprijs
Deze scriptieprijs (� 1000,- en publicatie in boekvorm) is ingesteld om het vakgebied Communicatiewetenschap te stimuleren en wordt in 2004 voor het eerst uitgereikt.

NiZA Scriptieprijs
Schrijf jij een scriptie over de regio zuidelijk Afrika of over een van de betreffende landen in deze regio? Dan maak je kans op de NiZA-prijs, een beurs van 6000 euro.
Bron: NiZA (Nederlands instituut voor zuidelijk Afrika)

NOB/LOF Scriptieprijs
Deze prijs (een bedrag van 2500 euro en publicatie in boekvorm door Kluwer) is uitsluitend voor studenten fiscaal recht of fiscale economie. De prijs is ingesteld door De Nederlandse Orde van Belastingadviseurs i.s.m. het Landelijk Overleg Fiscalisten.

Piet Gilhuis-scriptieprijs 2012
De Vereniging voor Milieurecht, h�t kennisnetwerk over milieu- en natuurbeschermingsrecht, reikt in 2012 voor de zesde maal de Piet Gilhuis-Scriptieprijs uit voor de beste milieurechtelijke scriptie. Voor inzending komen in aanmerking afstudeerscripties op het terrein van het milieurecht die in de periode van 1 september 2010 tot en met 31 augustus 2012 met een voldoende zijn beoordeeld aan een Nederlandse universiteit, hogeschool of bestuursacademie. De inzendingen moeten geschreven zijn in het Nederlands, Engels, Frans of Duits.

Rabobank Scriptieprijs
De winnaar van deze prijs krijgt een vijf-daagse MBA en zakgeld van � 1000,-.

Scriptie Overzicht.nl
Uitgebreide site met veel informatie en tips over het schrijven van een scriptie.

Scriptie Saver
Scriptie Saver corrigeert scripties om aan de geldende academische eisen te voldoen. We letten daarbij onder andere op de grammatica, zinsbouw, indeling en literatuurverwijzingen. We redigeren scripties al vanaf 4,- per pagina. Haal ook een hoger eindcijfer met Scriptie Saver!

Scriptie.pagina.nl
Dochterpagina van Startpagina.nl met allerlei verwijzingen naar scriptie-sites.

Scriptiecoach
Online begeleiding bij het schrijven van een scriptie.

Scriptiehandleiding (Leiden)
Scriptiehandleiding voor Bachelor- en Masterscriptie.
Bron: Faculteit der rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Leiden.

Scriptiescreening.com
Professionele Scriptiebegeleiding – Weet jij niet hoe of waar je moet beginnen? Heb je behoefte aan meer begeleiding? Loop je tegen problemen aan tijdens het schrijven van je scriptie? Of staat je een lastige scriptieverdediging te wachten? Dan kun je gebruik maken van ScriptieScreening. Met behulp van individuele begeleiding van ervaren academici traint ScriptieScreening studenten in het schrijven van scripties van hoogwaardige kwaliteit. Naast onze standaard begeleiding scriptie-screening en scriptie-gesprekken bieden we tevens presentatiecursussen aan, waarbij de nadruk wordt gelegd op het verbeteren van presentatievaardigheden. ScriptieScreening streeft naar dienstverlening op maat, snelle service en een studentenprijs-kwaliteitverhouding. Ben je ge�nteresseerd en enthousiast geworden over onze dienstverlening, neem dan en kijkje op onze website en neem contact met ons op.

SER Hoe schrijf ik een scriptie?
Stappenplan en handleidingen over een scriptie schrijven
Bron: SER

Snelafstuderen.nl
Ben jij een rechtenstudent en ben je op zoek naar persoonlijke begeleiding bij het schrijven van je scriptie? Snelafstuderen.nl begeleidt HBO, WO en duale studenten uit elke studierichting. Ons motto: sneller afstuderen, hoger cijfer. Op onze website staan diverse reacties van hoe andere (rechten)studenten onze dienstverlening hebben ervaren.

Snelafstuderen.nl
Ben jij op zoek naar persoonlijke begeleiding bij het schrijven van je scriptie? Snelafstuderen.nl begeleidt HBO, WO en duale studenten uit elke studierichting. Ons motto: sneller afstuderen, hoger cijfer. Op onze website staan diverse reacties van hoe andere studenten onze dienstverlening hebben ervaren.

Studentsonly.com Scripties
Database met meer dan honderd algemene scripties waaronder sommige juridische scripties.

VSR Scriptieprijs
Bij deze prijs moet het onderwerp van je scriptie zijn: de productie of werking van recht vanuit sociaal-wetenschappelijk perspectief (sociologisch, antropologisch, psychologisch, economisch of bestuurskundig) De prijs wordt uitgereikt door de VSR (Vereniging voor de Sociaal-Wetenschappelijke Bestudering van het Recht).

Mission News Theme by Compete Themes.